Lecot plaatst pakjesautomaten aan 7 vestigingen

Home » Lecot plaatst pakjesautomaten aan 7 vestigingen

Nieuwe samenwerking tussen bpost en Lecot voor de plaatsing van pakjesautomaten

Van alle verschillende soorten bpost-afhaalpunten, zit de uitbreiding van het netwerk van pakjesautomaten het sterkst in de lift. Pakjesautomaten zijn dan ook bijzonder gebruiksgemakkelijk én zijn ook de meest ecologische keuze. Pakjesautomaten gelegen aan invalswegen (zoals de Lecot-vestigingen) zijn bovendien populaire plaatsen voor mensen die veel onderweg zijn en die niet altijd de mogelijkheid hebben om naar een ander bpost-afhaalpunt te gaan. Zij kunnen hun pakjes 24 uur per dag en 7 op 7 afhalen bij de pakjesautomaten.

Lecot heeft een forse ambitie om tegen 2025 haar dienstverlening naar de verschillende klantengroepen (vakmannen, bouwprofessionals, …) uit te breiden. Hierbij is de mogelijkheid om online bestellingen flexibeler en duurzamer af te halen en te retourneren (zowel die van Lecot als die van andere aanbieders) een belangrijke pijler. Om die reden beslisten ze om bpost pakjesautomaten te installeren aan 7 van haar vestigingen. De betrokken Lecot-vestigingen werden gekozen op basis van verschillende parameters, zoals de inplanting/locatie, de ontsluiting, de dichtheid van het bpost-netwerk in de buurt van deze vestigingen en uiteraard de noden van de klanten.

“Lecot is de laatste jaren sterk gegroeid en is met 77 vestigingen een nationale speler en toeleverancier voor bouw en industrie. Als bedrijf zetten we sterk in op het ontzorgen van onze klanten en in dat kader zijn we ons dienstenaanbod verder aan het uitbreiden. Naast onze huidige services zijn de pakjesautomaten een interessante plus. Deze extra dienst i.s.m. bpost ligt dan ook volledig in het verlengde van ons aanbod en onze wens om de klant verder te ontzorgen op een duurzame manier, zowel tijdens als buiten de openingsuren van onze vestigingen.”

Pieter Morisse – CEO Lecot

Bpost langs zijn kant breidt zijn netwerk constant uit. De aanwezigheid van bpost bij de Lecot-vestigingen is een logische keuze. Dit kadert volledig in de missie van bpost om de eindklant te motiveren om te kiezen voor een Afhaalpunt voor de levering van zijn of haar pakje en op die manier te kiezen voor de meest ecologische levering. Een pakje versturen of afhalen in een Pakjesautomaat te voet, met de fiets, of met de wagen op een reeds voorziene (tussen)stop vermindert immers de CO² uitstoot tot 90%.

Nick Bond – Head of Partner Network at bpost

De Lecot-vestigingen met bpost pakjesautomaat zijn terug te vinden op volgende adressen:

Extra informatie

bpost startte in 2011 met het plaatsen van de eerste publiek toegankelijke pakjesautomaten in België. Vandaag staan er meer dan 780 pakjesautomaten verdeeld over heel België en maken ze integraal deel uit van het dichtste afhaalpuntennetwerk van het land (2950 afhaalpunten in combinatie met postkantoren, postpunten en pakjespunten).

Lecot is toeleverancier voor – en specialist in – de bouw met expertise in afwerking, raam en deur, ijzerwaren, gereedschappen en veel meer. Met 135 jaar ervaring, 77 vestigingen, een technisch verkoopsteam op de baan, een online bestelplatform en webwinkel bedient Lecot een brede waaier aan bouwprofessionals.