Nieuws

Lecot kiest voor ambitieuze, maar verantwoorde groei

17 oktober 2022

Lecot is ambitieus. Lecot groeit. Lecot denkt aan de toekomst.

Samen met onze schaalvergroting, groeit onze ambitie om de vakman te ontzorgen en de sterke schakel te blijven voor de bouwprofessional. Die kan bij ons terecht voor bouwbeslag, machines en gereedschappen, raam- en deurbeslag, bevestigingen, PBM’s en nog veel meer.

We denken niet alleen aan de nabijheid van onze vakman, maar ook aan het milieu. In onze 74ste vestiging (!) in Libramont gaat een uitgesproken klantgerichte service voor de bouwprofessional hand in hand met duurzame technieken (zonnepanelen, warmtepomp, ledverlichting).

Onze focus? Een mooiere toekomst voor iedereen: de vakman, onze medewerkers en de komende generaties.

Lecot
Koppelt ambitie aan verantwoord ondernemen.
Groeit met oog voor een duurzame toekomst.

Lecot opent zijn deuren

2 oktober 2022

In het eerste weekend van oktober organiseert Voka jaarlijks de Open Bedrijvendag.

Het is telkens een drukbezocht evenement voor het hele gezin, met veel media-aandacht. Een belevenis voor jong en oud.

Ook Lecot zette dit jaar voor het eerst zijn deuren open voor het grote publiek! Lecot mocht meer dan 1.000 bezoekers verwelkomen. 

Banner duurzame vloot Lecot

Lecot gaat voor in de strijd tegen de klimaatopwarming

1 juli 2022

Naast zijn duurzame relaties met klanten, leveranciers en medewerkers, levert Lecot ook een duurzame bijdrage aan ecologisch welzijn.

Alleen als we met z’n allen de duurzame weg inslaan, kunnen we de komende generaties een leefbare planeet achterlaten. Onafgebroken investeren in maatregelen die de CO2-uitstoot beperken is voor Lecot dan ook een evidentie. 

Maar ons engagement gaat verder. De overheid stelt dat alle bedrijfswagens tegen 2026 elektrisch moeten zijn. Wij zeggen: waarom wachten? Vanaf 1 juli 2022 kiezen we voor onze nieuwe bedrijfswagens uitsluitend nog elektrisch aangedreven modellen. En onze sportieve medewerkers? Die bieden we ook een mooie fietsleasing-oplossing aan.

 

Lecot
Duurzaam in zijn relaties met klanten, leveranciers en medewerkers.
Duurzaam in zijn bijdrage aan ecologisch welzijn.

Lecot steekt een duurzaam tandje bij

27 juni 2022

In België is de transportsector ‘goed’ voor ruim 20% van de totale CO2-uitstoot. En dan vergeten we nog het vrijkomen van NOx (stikstofoxide), VOS (vluchtige organische stoffen), fijnstof enz.

Duurzame mobiliteit is key. Ook bij Lecot. Naast de versnelde elektrificatie van het bedrijfswagenpark en het aanbieden van fietsleasingformules, zoeken wij en onze partner-koerier creatieve en innovatieve oplossingen voor de ‘last mile’-levering.

Wie via onze webshop kleinere volumes producten bestelt en laat leveren in Antwerpen, krijgt voortaan een fietskoerier van On Time Logistics op bezoek. Die levert snel, efficiënt én duurzaam.

Zo kan onze klant zich focussen op zijn projecten, zonder wakker te liggen van de milieu-impact.

Lecot
Ontzorgt de vakman met producten, diensten en ondersteuning op maat.
Ontwart de mobiliteitsknoop met een duurzame logistieke service.

Banner kwetsbare jongeren Lecot

Lecot geeft kwetsbare jongeren kansen

5 februari 2022

Lecot stelt als nationale speler in de bouwsector niet alleen alles in het werk om de vakman te ontzorgen met producten en diensten. We bouwen ook graag mee aan een betere maatschappij.

TAJO is een talentatelier voor (maatschappelijk kwetsbare) jongeren. Omdat alleen wie kansen krijgt, ze ook kan grijpen. Die overtuiging deelt de vzw alvast met Lecot. Daarom stapten we enkele jaren geleden vol enthousiasme mee in het project in Gent.

Binnenkort kunnen ook een zestigtal jongeren uit Kortrijk hun talenten ontdekken en ontplooien. Daar wordt zowat 15% van de kinderen in kansarmoede geboren en bijna 14% jongeren verlaten er de schoolbanken zonder diploma.

De nieuwe werking betekent een flinke boost voor het aanbod aan talentateliers. We zien TAJO graag groeien en blijven ons steentje bijdragen.

Lecot
Maatschappelijk bewust van zijn rol als nationale speler in de bouwsector.
Verantwoord ondernemend door kwetsbare jongeren kansen te geven.