Project in de kijker: vakkundige installatie van gecertificeerde geautomatiseerde brandwerende schuifdeuren

Samen met onze partner bouwheer Beddeleem, installeerde Lecot Protecta de geautomatiseerde, brandwerende schuifdeuren voor het project Domaine du Chant d’Eole, in Quévy-le-Grand (Henegouwen). We ondersteunden Beddeleem van prijsaanvraag en bestelling tot de perfecte uitvoering. Zo waren we aanwezig op werfvergaderingen ter plaatse, voerden we precieze opmetingen uit om de schuifdeuren en aandrijvingen op maat te vervaardigen, deden we kabelplanning en brieften we onze eigen techniekers.

“Voor Beddeleem was het de eerste keer dat dergelijke innovatieve schuifdeuren geïnstalleerd werden”, zegt Nicolas De Veyt, Project Manager bij Beddeleem. “Het ging om het GEZE AutoSlide Ei1 30 schuifdeursysteem dat volledig voldoet aan de normering inzake brandwerendheid bij binnendeuren.”
Voor deze geautomatiserende brandwerende schuifdeur sloegen GEZE en De Coene de handen in elkaar en met succes werd de GEZE ECdrive T2-aandrijving in combinatie met houten brandwerende deurvleugels van De Coene Products Ei1 30 gecreëerd.


“In Italië werden de tests uitgevoerd om het certificaat – volgens de nieuwste Europese normen – van brandwerende automatische schuifdeur te behalen”, verduidelijkt onze Hoofdprojectleider, Thomas D’Haveloose. “Dit is een absoluut unicum omdat geen enkel concullega deze gecertificeerde oplossing kan aanbieden. Dit weerspiegelt dan ook weer waarvoor Lecot en Lecot Protecta voor staan. Namelijk voor doorgedreven innovaties die de noden van de klant invullen.

Eenvoudige plaatsing dankzij opbouw

“We realiseerden vier geautomatiseerde brandwerende schuifdeuren in dit project”, zegt Thomas. “De brandweer vereiste de compartimentering van bepaalde ruimten. Dankzij hun hermetische afsluiting zorgen brandwerende deuren ervoor dat een brand zich niet naar andere ruimten kan uitbreiden. De hermetische afsluiting werd gerealiseerd doordat aan de boven- en zijkanten van de schuifdeur een zwelband voorzien is die uitzet bij hitte. Deze innovatieve deur voldeed zo aan de eisen van zowel de brandweer als de eindklant.

Voor talloze toepassingen is er de noodzaak om dergelijke brandwerende schuifdeuren geautomatiseerd te gebruiken. Denk maar aan: ziekenhuizen, rust- en verzorgingscentra, horeca, industrie, openbare gebouwen, … Wanneer een ruimte voorzien is van brandwerende wanden, kan een automatische brandwerende schuifdeur eenvoudig geplaatst worden omdat alles opbouw is.”

Op de eerste verdieping installeerde we twee geautomatiseerde brandwerende schuifdeuren tussen een industriële keuken en een polyvalente ruimte, op niveau 2 zette onze vakmannen nog een deur die diende als compartimentering element tussen een sanitaire ruimte en een vergaderzaal, terwijl een andere voor de afscheiding tussen een ontvangstruimte en het bedrijfsrestaurant zorgt. Een andere toepassing dient als compartimentering tussen een afwasruimte en een traphal.
Daarnaast voorzagen we ook de fraaie winkelruimte van twee automatische schuifdeuren in glas en aluminium.

“Lecot beschikt over een uitgebreid klantenbestand van zowel schrijnwerkers als van elektriciens. Dat zorgt voor een beduidend bredere draagwijdte dan concullega’s die uitsluitend op automatische deuren gefocust zijn. Men kan bij Lecot Protecta terecht voor elektronische producten, maar net zo goed ook voor algemeen bouw- en deurbeslag in de 78 filialen van Lecot. Het aanbieden van totaaloplossingen is onze corebusiness.”

Thomas D’Haveloos, Hoofdprojectleider Lecot Protecta

Gespecialiseerd in elektrisch én mechanische aspect

Ons doel met Lecot Protecta, onderdeel van Lecot, is zorgen voor een totaaloplossing op maat van de klant. Dit met betrekking tot beveiliging, toegangscontrole en deurautomatisatie voor gebouwen. We selecteren, integreren en installeren de meest optimale en innovatieve systemen van alle beschikbare A-merken.

Daarnaast staan we ook in voor de installatie van nooddeurbewaking, rook- en warmteafvoer en elektronische sleutelkasten. Ook achteraf kan je op ons rekenen voor advies door experts, onderhoud, herstelling en een 7 op 7 dienstverlening met wachtdienst. Met Lecot Protecta nemen we de tijd om het concept grondig met de klant uit te werken. We beschikken over eigen, ervaren projectleiders en technici die zorgen dat het uitgewerkte concept verwezenlijkt wordt. Zo kan de klant steeds bij één aanspreekpunt terecht en is volledig ontzorgd.

“Om aan de vereisten van de brandweer te beantwoorden, wou onze eindklant volautomatische, brandwerende schuifdeuren. Omdat Lecot Protecta over heel wat kennis en expertise beschikt, kozen wij ervoor om met hen in zee te gaan.”

Nicolas De Veyt, Project Manager bij Beddeleem

Vlotte communicatie, perfecte werfuitvoering en jarenlange vakkennis

Kennis en expertise zijn cruciaal om bouwprojecten tot een goed einde te brengen. Daaraan voegt Protecta uitstekende communicatie aan toe. Hierdoor wisten alle betrokken partijen precies waar ze aan toe waren. Het is een troef als geen ander in situaties waarin planning en stiptheid een grote rol spelen.

“De samenwerking tussen de verschillende partijen verliep voortreffelijk”, besluit Thomas D’Haveloose. Nicolas De Veyt van Beddeleem sluit zich daarbij aan. “Lecot Protecta speelde voor ons een cruciale rol in dit project.”. Lecot Protecta is een ‘one-stop-shop’ waardoor we maar 1 contactpunt hadden dat van alles op de hoogte was. Van tekenbureau over bestelling, plaatsing en aansluiting tot aftercare. Kortom, vlotte communicatie, perfecte werfuitvoering en jarenlange vakkennis. Dat gaf voor Beddeleem de doorslag om voor Lecot Protecta te kiezen. En zo is ook de eindklant helemaal future-proof!”

Ook GEZE beaamt de troeven van Protecta. Het was het niet evident om een partnerbedrijf te vinden dat zowel het elektrische als het mechanische aspect machtig is. Maar de technici van Lecot Protecta zijn in beide gespecialiseerd. “Lecot Protecta neemt de tijd om het concept grondig met de klant uit te werken en beschikt daarvoor over eigen, ervaren projectleiders en technici. De klant kan steeds bij één aanspreekpunt terecht en is volledig ontzorgd.”