Opening vernieuwd magazijn Lecot in Maaseik

Het verouderde magazijn van Lecot langs de Diestersesteenweg in Maaseik voldeed niet langer aan de normen en daarom werd op het industrieterrein Renkoven een splinternieuw gebouw toegevoegd. 

“Door onze handels- en logistieke activiteiten te centraliseren op één locatie, zijn we makkelijker bereikbaar voor onze klanten”, vertelt Eddy Evens, COO bij Lecot. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een nieuwbouw op te trekken met de nodige uitstraling, die het merk Lecot versterkt.”

Maandag 9 januari 2023 vond de feestelijke opening van het nieuwe afhaalmagazijn plaats.

Duurzaam gebouw…

Het nieuwe gebouw is optimaal geïsoleerd en de brandcompartimentering is aangepast aan de huidige normen. Naast het afhaalmagazijn is ook een werkmagazijn aan het bestaande complex toegevoegd, dat de verbinding maakt tussen twee reeds bestaande magazijnen. Ter hoogte van het bestaande magazijn is een stalen luifel gecreëerd om het inladen van containers te ondersteunen.

…met optimale klantbeleving.

In het kader van duurzame groei zette Lecot ook een traject op om de klantbeleving te optimaliseren. Daar hoort onder andere ook een aangepast vestigingsconcept bij. Er volgt dus een nieuwe generatie afhaalmagazijnen waar het voor de klant eenvoudiger en duidelijker wordt om zijn oplossing te vinden, met een duidelijke Lecot look en feel. Lecot Maaseik is de eerste vestiging waar die nieuwe formule wordt toegepast.

Zo is er een logische planning van de rayons, met meer ruimte tussen de gangen en een logische looprichting. Door de communicatie boven de rayons ziet de klant in één oogopslag waar hij wat kan terugvinden. Het assortiment werd geoptimaliseerd. Ook de nieuwe betaal- en servicebalie zorgt voor de beste ondersteuning voor de klant. Deze is intussen ook een echte eyecatcher geworden voor de Lecot-vestiging: echt een bezoekje waard.

Masterplan logistiek

Door de toegenomen voorraden en transacties heeft Lecot duidelijk meer plaats nodig voor hun uitgebreide assortiment. Naast de nieuwbouw begin 2023 in Maaseik, wordt tegelijkertijd ook op de hoofdzetel in Heule een nieuwe hoogbouw opgetrokken, mét een computergestuurd op- en afhaalsysteem. Tegen eind 2023 start in West-Vlaanderen de aanleg van dit hightech-huzarenstukje.

Met de twee vernieuwde delen op de sites in Heule en Maaseik staat Lecots logistieke organisatie klaar om al hun ambities te realiseren. Lecot blijft investeren in de toekomst!