Project in de kijker: centraal en digitaal beheer van machines, hijsmateriaal en keuringsdocumenten bij Everaert-Cooreman

Voor deze oplossing werkt Lecot samen met erkende keuringsorganisatie ACEG. Periodieke keuringen van machines en hijsmateriaal bijhouden is een hele uitdaging voor vakmannen of bouwbedrijven. Dankzij de koppeling tussen het ACEG-platform en ons Lecot Connect platform kunnen we keuringsdocumenten en nieuwe keuringsdata automatisch koppelen aan de juiste machines. Zo kan je heel wat administratieve rompslomp vermijden.

Interview met David De Wilde, Specialist Fleet en Connect Services bij Lecot

Welke oplossing heeft Lecot gerealiseerd voor Everaert-Cooreman?

“Samen met onze partner ACEG hebben we de driemaandelijkse en jaarlijkse keuringen van machines en hijsmaterialen in kaart gebracht op ons Lecot Connect platform. Dankzij een koppeling tussen het platform van ACEG en ons Lecot Connect platform worden keuringsdocumenten automatisch gelinkt aan de juiste materialen en wordt de volgende keuringsdatum automatisch aangevuld en ingepland door ACEG. De keuringen kunnen zo steeds op tijd en professioneel uitgevoerd worden. De verantwoordelijke medewerkers bij Everaert-Cooreman hoeven zich geen zorgen meer te maken over tijdige keuringen en ook de administratieve rompslomp is verleden tijd. Bovendien kunnen alle medewerkers op de werf keuringsverslagen en keuringsdata altijd makkelijk terugvinden via de mobiele applicatie.”

“Everaert-Cooreman is al ruime tijd klant bij Lecot. Zo maken ze gebruik van Lecot Fleet, onze leasing service waarbij klanten machines tegen een maandelijks bedrag kunnen huren. Daarnaast hebben we Lecot Connect bij hen geïmplementeerd waarmee ze makkelijk hun machines en hijsmateriaal kunnen lokaliseren en beheren via een app of op de computer. Zo weten ze perfect op welke werf machine A of B zich bevindt en of er op werven bijvoorbeeld dubbels aanwezig zijn. Heel erg handig om hun materiaal optimaal te verdelen en in te zetten op verschillende werven waar ze actief zijn. Hierop hebben we nu dus de koppeling met de keuringsdocumenten van ACEG voorzien.”

Wat zijn de voordelen voor de klant van deze connectie tussen Lecot Connect en ACEG?

“Het grote voordeel is dat alles raadpleegbaar is op 1 platform en dat voor alle collega’s bij Everaert-Cooreman. Er zijn geen honderden Excels meer nodig om keuringen van machines op te volgen én iedereen krijgt live updates via het platform.”

Wat was de reactie van de klant?

Reactie van Laurens Everaert, eigenaar en bestuurder bij Everaert-Cooreman, met zo’n 100 werknemers in dienst.

“We werken al jaren samen met Lecot en hebben altijd al een goeie verstandhouding gehad. Lecot Connect heeft ons enorm geholpen om processen te digitaliseren en vereenvoudigen. Dankzij de samenwerking en connectie met ACEG kunnen we alles rond keuringen nu ook vereenvoudigen. We scannen gewoon een code op de werf en weten direct of de machine of het materiaal gekeurd is.”

Meer info over Lecot Connect via www.lecot-connect.be of contacteer onze specialisten via connect@lecot.be