Terugblik op een geslaagd 2023

We kunnen terugblikken op een geslaagd 2023. Dat we het afgelopen jaar niet stilgezeten hebben bij Lecot is een understatement van jewelste. 

Nieuwe en verhuisde vestigingen

Dankzij onze vestigingen brengen we het ruime aanbod en de uiteenlopende services van Lecot tot dicht bij de klant. In 2023 hebben we ons netwerk verder uitgebreid en versterkt. Zo is Peter Bax Bouwmarkt omgevormd tot Lecot Weelde en is de samensmelting van Desair en Lecot Pelt ondertussen ook een feit. In Nederland was er de overname van Bagijn Tools in Breda.  

We openden enkele nieuwe vestigingen: Gembloux en Couvin in Wallonië en Waalwijk in Nederland. We verhuisden onze vestigingen in Maaseik, Antwerpen, Aalter en Werkendam naar een prachtige nieuwe locatie. Onze witgoedshowroom in Heule kreeg ten slotte een volledige make-over, en werd succesvol geopend tijdens de demodag in september. 

Het logistieke masterplan

De werken voor ons nieuw distributiecentrum in Heule gaan goed vooruit. Ondertussen torent het nieuwe gebouw van maar liefst 18 meter hoog trots uit boven onze site in Heule. Momenteel worden de technieken geïnstalleerd en vanaf april begint Knapp de geautomatiseerde rekken op te bouwen. 

Lecot.shop

Vorig jaar lanceerden we met trots onze nieuwe webshop Lecot.shop. Het doel? De online kopende vakman een alternatief aanbieden van lokale bodem waar je met vertrouwen kan kopen. Met Lecot.shop kunnen we zowel nieuwe als bestaande klanten nog beter van dienst zijn.  

Bpost pakjesautomaten 

In 7 Lecot-vestigingen staat sinds september vorig jaar een bpost-pakjesautomaat waar klanten hun bestellingen kunnen afhalen na de openingsuren. Zo bieden we een extra flexibele en duurzame dienstverlening aan onze klanten.  

Customer Service

 Onze klanten verdienen de beste klantenservice. Hiervoor hebben we vorig jaar Salesforce geïmplementeerd, een tool die ons toelaat om klanteninformatie te centraliseren. Op die manier kunnen communicatie en ondersteuning nog vlotter verlopen. Een win-winsituatie voor onze werknemers én klanten! 

135 jaar Lecot

In 2023 vierden we het 135-jarig bestaan van Lecot. Samen met onze werknemers genoten we van een gezellig familiefeest tijdens Lecot Congé in Walibi. In Kortrijk Xpo vierden we samen met onze klanten en leveranciers tijdens een feestelijke Lecot On Tour waar bezoekers zich konden laten inspireren door deskundig advies, innovatieve producten en boeiende presentaties van meer dan 100 standhouders. Ook werden onze eigen diensten in de schijnwerpers gezet, aangevuld met een lekker hapje en een drankje. De positieve reacties waren een mooie beloning voor onze Strafste Bende! 

En finaal komen we bij de vraag: Wat brengt 2024? 

Met veel enthousiasme is De Strafste Bende het nieuwe jaar gestart bij Lecot. We blijven ook in 2024 inzetten op verschillende lopende én nieuwe projecten om onze klant centraal te zetten. Benieuwd? Hou onze socials in de gaten. Zo ben je altijd op de hoogte over het reilen en zeilen binnen onze firma. Bedankt voor het vertrouwen tijdens het afgelopen jaar en we verwelkomen heel graag iedereen opnieuw komend jaar.